снимка Булфото Руските региони трябва да решат самостоятелно дали въведат задължителна

...
снимка Булфото Руските региони трябва да решат самостоятелно дали въведат задължителна
Коментари Харесай

Москва въвежда четиримесечна забрана за напускане на дома за хора над 60 години

снимка Булфото 

Руските райони би трябвало да решат независимо дали вкарат наложителна изолираност за неимунизираните или да предложат спомагателни дни отпуска като тласък за имунизация.

Москва вкарва четиримесечна възбрана за овакантяване на дома за хора над 60 години, които не са имунизирани против COVID-19 или не са преболедували ковид. Поне 30 % от личния състав на компаниите би трябвало да преминат на отдалечена работа.

Мярката влиза в действие от 25-ти октомври, предава Българска национална телевизия. Тя е реакция на управляващите против бързия растеж на новозаразени и нежеланието на хората да се имунизират. Хората над 60 години в Русия съставляват 60 на 100 от всички пациенти с ковид, 80 % от поставените на спомагателно дишане и 86 на 100 от смъртните случаи, уточни столичният кмет Сергей Собянин.

Руското държавно управление през днешния ден предложи дните от 30-ти октомври до 7-ми ноември да бъдат оповестени за неработни като метод за прекъсване на болестта. Посещението на всеобщи мероприятия и някои обществени места ще бъде допустимо единствено с QR-код в мобилен телефон за направена имунизация или преболедуван COVID-19.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР